De grootste voordelen van Google, Instagram en Facebook advertenties tegelijk in te zetten

6 MINUTES

 

Naarmate Facebook en Instagram populairder worden op mobiele platforms, wordt het plaatsen van advertenties op social media steeds gebruikelijker. Hoewel gebruikers deze platforms blindelings vertrouwen, moet u er rekening mee houden dat Google de kern vormt van online zoeken, omdat het geintegreerd is in ons leven, onze gedachten en daardoor in ons ​​zoekgedrag. Wat bedoelen we hiermee? Dat het uitvoeren van multi channel campagnes heeft een aantal zeer krachtige voordelen. In dit blog benoem ik een aantal van die voordelen.

Achtergrond informatie van de platformen

De 3 platformen: Google, Facebook en Instagram bieden allemaal de mogelijkheid voor betaalde advertenties aan.

Zoals bekend zijn Facebook en Instagram sterke kanalen om de aanwezigheid van je bedrijf op social media te vergroten. De gebruikers van de platformen zijn niet actief zoekende naar jouw advertentie, maar jij zoekt zelf naar gebruikers. Dit is een vorm van push marketing. Deze twee platformen vallen daarom onder paid social advertising. Je betaalt dus om de aanwezigheid op deze platformen te vergroten. 

 Die zelfde gebruikers zijn daarentegen met een andere intentie actief op Google. Ze gaan hier met specifieke zoekopdrachten actief op zoek naar een bepaald aanbod of jouw bedrijf. Dit is een vorm van pull marketing. Het plaatsen van advertenties op google heet dan ook ‘search advertising’ of ‘SEA’ (Search Engine Advertising). Je betaald dus om de aanwezigheid op de zoekmachines te vergroten; alleen op Google.

 Nu de verschillen tussen de twee groepen platforms wat overzichtelijker zijn, kunnen we verder met de volgende stap. Wat zijn de voordelen van online adverteren? Wat zijn de voordelen van het gelijk uitvoeren van Google, Instagram en Facebook advertenties? Dat bespreken we verder in ons blog.

Het optimaal gebruik maken van online adverteren door Google, Instagram en Facebook Ads tegelijk in te zetten

Vaak komt de vraag naar boven op het bekende argument: Welke kanaal is het beste? Waar moet ik adverteren? Welke is het effectiefst? Het is handig om per kanaal te weten wat ze kunnen, en wat voor resultaten ze op kunnen leveren. Maar als je van deze 3 platformen allemaal gebruik kunt maken, waarom niet tegelijk gebruik maken van deze voordelen? Op deze manier kun je je optimale marketingstrategie in elkaar zetten. 

 Het grootste voordeel van het uitvoeren van multi channel campagnes is duidelijk: Het levert meer resultaten op. Doordat je met verschillende manieren je doelgroep kunt bereiken, kun je beter je opties uittesten en verkennen. 

 Hoe je nu het meeste uit social advertising en search advertising haalt? Er zijn verschillende manieren hoe je dit kunt doen.

1. Ontdek en focus je op verschillende soorten doelgroepen

Je doelgroep bestaat waarschijnlijk uit verschillende leeftijden en is aanwezig op verschillende platformen. Instagram wordt het meeste gebruikt door tieners en jongvolwassenen. Facebook is weer een ander verhaal, hier bestaan de gebruikers voornamelijk uit volwassenen. Ten slotte wordt Google gebruikt door alle leeftijden. Iedereen zoekt op Google, maar degenen die echt een aankoop gaan verrichten zijn vaak jongvolwassenen, volwassenen en ouderen. 

 Dus het is belangrijk om je te richten op de juiste leeftijd. Als je wil focussen op jongere mensen zal social advertising meer vertrouwen en naamsbekendheid opleveren, en uiteindelijk meer aankopen. Mensen die al wat ouder zijn en zelf geld verdienen, zullen meer aankopen uitvoeren via Google Ads. 

 Je kunt met alle leeftijden wel alleen op Facebook en Instagram focussen, en daar ook prachtige resultaten mee behalen. Alleen hier laat je heel veel kansen liggen op Google, die heel mooi aan kan sluiten als kanaal. Je mist namelijk de voordelen van de search advertising, die in het volgende punt word behandelt.

2. Meer bezoekers met social advertising, meer verkopen met search advertising

Om conversies te realiseren heb je altijd verkeer nodig, en als je verkeer op je website hebt kunnen er pas conversies gegenereerd worden. Wij doen dit door meerdere campagnes op Facebook uit te voeren. Campagnes voor verkeer en voor conversies. 

 Daarnaast is er nog een optie beschikbaar om verkeer en conversies over de funnel te verspreiden. Het inzetten van Facebook en Instagram voor verkeer op je website en Google voor directe conversies. Hier mee creeer je naamsbekendheid en vertrouwen op social media, en focus je op mensen die daadwerkelijk geinteresseerd zijn in jouw producten of diensten via Google. Hier ga je dan daadwerkelijk de klanten uithalen. Een voorbeeld:

 Tom is 32 jaar en is veel bezig met sporten. Op een gegeven moment ziet hij een video advertentie op Facebook, die hem daarin de 10 belangrijkste voordelen van een sporthorloge zijn. Hij vind dit interessant en bekijkt de hele video. Daarna krijgt hij door retargeting van hetzelfde bedrijf nog een advertentie te zien op Instagram. Hij word steeds meer betrokken bij het bedrijf. 

 Tom besluit op een gegeven moment dat hij een sporthorloge gaat kopen. Daarom gaat hij naar Google om daar een sporthorloge te zoeken. Want hij wist de naam van het bedrijf niet meer. Dan ziet hij bovenaan in Google het bedrijf staan, hij gaat naar de website, zoekt zijn perfecte sporthorloge uit, en doet een aankoop. 

 Op deze manier kan multi-channel targeting jouw bedrijf enorm laten groeien. Dit proces kan worden ingezet voor meer verkopen, meer leads en meer aanmeldingen. Facebook en Instagram zorgen dat mensen jouw bedrijf leren kennen en je vertrouwen, en Google zorgt er voor dat klanten je kunnen vinden en daadwerkelijk een conversie op je website realiseren.

3. Het targeten op verschillende behoeften

Adverteren op Facebook en Instagram gebeurd op basis van demografische en/of interesse targeting. Adverteren op deze platformen is een vorm van push marketing. Dit betekent dat je eigenlijk ‘gokt’ op dat mensen geïnteresseerd zijn in jouw dienst of product. Hierdoor maak je reclame voor producten of diensten die jouw doelgroep nog moet ontdekken. Dit vergroot je publiek en de kans dat mensen er open voor staan. 

 Google is net iets anders. Op Google adverteren is een vorm van pull marketing. Je adverteert met jouw diensten of producten op mensen die actief op zoek zijn er naar. Hiermee bied je iets aan waar de gebruiker daadwerkelijk open voor staat. De zoekwoorden zijn namelijk specifiek op de wensen van jouw doelgroep ingesteld. 

 Dus door middel van adverteren op Facebook en Instagram krijg je een grotere groep mensen die open staan voor jouw product of dienst. En door Google krijg je de mensen die al open staan voor jouw product of dienst op jouw website. Door deze platformen te combineren krijg je dus de voordelen van allebei.

Dit was het voor nu! 

Dit is maar een kort overzicht van de vele voordelen die de combinatie van deze platformen bieden. Om Google, Instagram en Facebook advertenties in te zetten zullen meerdere marketingprestaties verbeteren. Denk aan het vergroten van je naamsbekendheid, vertrouwen en je bent zichtbaar op meerdere apparaten. En marketing is de kracht van de herhaling, dus hierdoor zul je als je het goed inzet altijd voordelen uithalen. 

 Wil je meer weten over hoe je het beste een multi channel advertising strategie in kunt zetten? Neem dan contact met ons op en vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Bram van Leuteren

Laten we jouw digitale marketing naar het volgende level van adverteren brengen!